Shiatsu

Shiatsu therapie : 

Shiatsu heeft een preventieve werking: uw afweersysteem wordt sterker. 

In ons lichaam is naast ons anatomisch systeem, zoals de spieren en botten in uw lichaam, het energie-systeem minstens zo belangrijk. 

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde draait alles om de stroming van onze levensenergie (Qi) door het energie-systeem, de zogeheten meridianen.  Elk orgaan is gekoppeld aan een meridiaan en voedt deze met Qi. Ook houden de organen elkaar energetisch in balans doordat ze elkaar voeden en controleren. 

Door bijvoorbeeld stress, invloeden van buitenaf of uw lichamelijke conditie wordt uw orgaansysteem (tijdelijk) extra belast en daardoor uit balans gebracht. Dit heeft altijd invloed op de meridianen en dus ook op uw energetisch systeem. De energie stroomt niet meer met de kracht waarop het zou moeten.  Daardoor wordt een blokkering in de meridianen gevormd en zo kunnen allerlei klachten ontstaan. 


Door het uitoefenen van druk op bepaalde meridianen en lichaamspunten en/of door middel van strekkingen  wordt de werking van uw organen aangesproken,
naar behoefte voedend of sederend, en de blokkering in de meridianen opgeheven.  Zo kan de Qi vrijuit stromen waardoor lichaam en geest in balans komen.  Vergelijk het met acupunctuur, maar dan zonder naalden.
 

Op subtiel niveau ondergaat de Qi in het lichaam een grote verandering. Door de therapeutische Shiatsu behandeling zal een genezende werking optreden en de dieperliggende oorzaak van de klacht wordt aangepakt. 


Afhankelijk van uw conditie en leefstijl, de duur en intensiteit van de disbalans,  zullen klachten verdwijnen, terwijl u met andere makkelijker kunt omgaan omdat de totale conditie is verbeterd. 
 

Shiatsu massage therapie heeft een helende werking en helpt innerlijke krachten te hervinden en geeft zo een gevoel van geestelijk en lichamelijk welbehagen. 

Klachten die behandelt kunnen worden vindt U op pagina "shiatsu traditioneel"

De massage behandeling vindt plaats in een sfeer van geborgenheid en vertrouwen. 

Draag het liefst gemakkelijk zittende kleding, het is namelijk in de meeste gevallen niet nodig om de kleding uit te trekken.Diana Kissen
Wateringstraat 40
3920 Lommel
BelgiŽ
Tel: +32(0)476/84 88 96
info@jenn-mo.be
Stratenplan

BTW: 0698284291