Medical taping

Medical Taping concept

Het toepassingsgebied van MTC mag breed genoemd worden. MDC wordt ingezet bij:
  • nabehandeling van blessures
  • reduceren van ontstekingen / vochtophopingen
  • houdingscorrecties
  • klachten van overbelasting zoals RSI, tennis- of golfelleboog....
De basis van het MDC werd in de jaren 70 gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat een scala van klachten en aandoeningen geven.

Voortbouwend op deze gedachte, werden diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen, zonder de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

Na weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale zwelling die een drukverhoging geeft op het omringende weefsel. Hierdoor wordt de bloedcirculatie verstoord en de lymfeafvoer belemmerd, waardoor de druk op de pijnreceptoren toeneemt.

De gebruikte Cure Tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort "liftende werking" heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied tussen huid en spier waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaten liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen verschillende effecten bereikt worden.

De liftende werking van de CURE TAPE geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert.  

In het MDC maakt de elasticiteit van de Cure Tape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren (sporttape) worden zo voorkomen.

Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Cure Tape ondersteunt precies dat, wat het lichaam zelf zou doen in die omstandigheden.

Aangezien de effecten van de tape overeenstemmen met de doelstelling van manuele lymfedrainage, vormt de tape een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem.

De tape is: antiallergisch, ventilerend en huidvriendelijk. Kan hierdoor langere tijd na elkaar gedragen worden.
Zo is een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

Medical Taping Concept kan worden ingezet om:
  • de spierfunctie verbeteren
  • belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
  • pijn verminderen
  • gewrichtsklachten tegen gaan
  • neuro-reflectoire beÔnvloeding


Diana Kissen
Wateringstraat 40
3920 Lommel
BelgiŽ
Tel: +32(0)476/84 88 96
info@jenn-mo.be
Stratenplan

BTW: 0698284291